Nem lesz októberben öregdiák találkozó

2021. október 5.

A járványhelyzetre való tekintettel a 2021. októberében esedékes hagyományos öregdiák találkozót nem tartjuk meg. Reményeink szerint 2022. júniusában már nem lesz akadálya, hogy a nagysikerű öregdiák kerti parti megrendezésre kerüljön.

Köszönjük a megértést.

 

 

Elhunyt Szabó Klára tanárnő

2021. január 30.

Elhunyt Szabó Klára, öregdiák társunk, iskolánk egykori biológia-kémia tanára. Emlékét megőrizzük.

alt

 

 

 

Polgárdi Mihály tanár Úr búcsúztatása

2020. szeptember 13.

Polgárdi Mihály tanár Úr búcsúztatása 2020. szeptember 29-én 11 órakor lesz az Óbudai temető 15. szóróparcellájában.

alt

Gyászhírek

2020. július 8.

A közelmúltban elhunyt iskolánk két régi dolgozója, Erdős Zoltánné és Polgárdi Mihály.

Erdős Zoltán öregdiák társunktól az alábbi levelet kaptuk.
"Édesanyám, Erdős Zoltánné, egykor sokunk számára az "Anikónéni" 2020. június 11-én, 89 éves korában elhunyt. Sokan ismerhették, mert 1972-től 1986-ig ő volt a gimnáziumban az iskolatitkár. Nyugdíj előtti búcsúztatásakor hangzott el: "ő a gimnázium lelke, szíve". Az elsős diáktól az igazgatóig mindenkinek gondját-baját-kérését fáradhatatlanul szolgálta."

alt

 

Polgárdi Mihály tanár Úr orosz nyelvet tanított több évtizeden keresztül a gimnáziumban. Emellett fotó-szakkört is vezetett a diákoknak, amelynek révén sok fiatal szerette meg a fényképezést. Honlapunkon található képek egy részét ő készítette.

alt

 

 

Emléküket megőrizzük.

Istvános-nap Komáromban

2019. november 2.

Istvános öregdiákok "lepték el" Komárom városát október 26-án. Az Öregdiák Baráti Kör küldöttsége testvériskolánk öregdiákjainak meghívására részt vett a Komáromi Magyar Gimnázium Öregdiákjainak és Tanárainak Baráti Köre 15. tagsági összejövetelén, amelyet a gimnázium felújítása miatt a Kultúrpalota dísztermében tartottak meg. 

A két baráti kör kapcsolatának eredményeként Stubendek László, Komárom város korábbi polgármestere még tavaly meghívta a Szent István Gimnázium Jubileumi Szimfonikus Zenekart a XXVIII. Harmonia Sacra Danubiana fesztiválra. A fesztivál keretében szombaton este a Szent András Bazilikában adott nagy sikerű koncertet a zenekar.  A hallgatóság soraiban volt Andruskó Imre a Selye János Gimnázium igazgatója, a komáromi Öregdiák Baráti Kör tagságának jelentős része, sőt még Budapestről is érkeztek vendégek a koncertre.

alt

alt


alt

alt

alt

 

Jó hangulatú öregdiák találkozó

2019. október 7.

A hagyományos őszi öregdiák találkozónk vendége ezúttal Szacsvay László színművész, a nemzet színésze, öregdiák volt. A művész úr Fülöp nevű vizslája kíséretében érkezett és rengeteg érdekes történetet mesélt iskolai éveiről, pályafutása emlékezetes szerepeiről. Hallhattuk tőle legendás matek érettségije történetét vagy, hogy hogyan ismerkedett meg Radványi Gézával, a Valahol Európában című film rendezőjével. Elhozta a találkozóra a gimnazista évei alatt kötelező egyensapkáját is. A találkozón mondtunk köszönetet három idén érettségizett diáknak - Bölkei Bodzának, Czirják Jankának és Hajas Fanninak -  akik diákéveikben az Öregdiák Baráti Kör interjúsorozatának elkészítésében kiváló munkát végeztek. A találkozón részt vett komáromi testvériskolánk öregdiák baráti körének küldöttsége: Langschadl István és Kovács Klára.

alt

alt

alt

alt

alt

 

 

 

 
Itt vagy: Home Hírek