Istvános-nap Komáromban

2019. november 2.

Istvános öregdiákok "lepték el" Komárom városát október 26-án. Az Öregdiák Baráti Kör küldöttsége testvériskolánk öregdiákjainak meghívására részt vett a Komáromi Magyar Gimnázium Öregdiákjainak és Tanárainak Baráti Köre 15. tagsági összejövetelén, amelyet a gimnázium felújítása miatt a Kultúrpalota dísztermében tartottak meg. 

A két baráti kör kapcsolatának eredményeként Stubendek László, Komárom város korábbi polgármestere még tavaly meghívta a Szent István Gimnázium Jubileumi Szimfonikus Zenekart a XXVIII. Harmonia Sacra Danubiana fesztiválra. A fesztivál keretében szombaton este a Szent András Bazilikában adott nagy sikerű koncertet a zenekar.  A hallgatóság soraiban volt Andruskó Imre a Selye János Gimnázium igazgatója, a komáromi Öregdiák Baráti Kör tagságának jelentős része, sőt még Budapestről is érkeztek vendégek a koncertre.

alt

alt


alt

alt

alt

 

Jó hangulatú öregdiák találkozó

2019. október 7.

A hagyományos őszi öregdiák találkozónk vendége ezúttal Szacsvay László színművész, a nemzet színésze, öregdiák volt. A művész úr Fülöp nevű vizslája kíséretében érkezett és rengeteg érdekes történetet mesélt iskolai éveiről, pályafutása emlékezetes szerepeiről. Hallhattuk tőle legendás matek érettségije történetét vagy, hogy hogyan ismerkedett meg Radványi Gézával, a Valahol Európában című film rendezőjével. Elhozta a találkozóra a gimnazista évei alatt kötelező egyensapkáját is. A találkozón mondtunk köszönetet három idén érettségizett diáknak - Bölkei Bodzának, Czirják Jankának és Hajas Fanninak -  akik diákéveikben az Öregdiák Baráti Kör interjúsorozatának elkészítésében kiváló munkát végeztek. A találkozón részt vett komáromi testvériskolánk öregdiák baráti körének küldöttsége: Langschadl István és Kovács Klára.

alt

alt

alt

alt

alt

 

 

 

 

Meghalt Rácz Iván Tanár Úr

2019. október 2.

Meghalt  Rácz Iván Tanár Úr, iskolánk egykori történelem-földrajz tanára. Temetése 2019. október 6-án, 12 órakor lesz a Kozma utcai izraelita temetőben. Emlékét megőrizzük.

alt

Focicsapatunk ismét Komáromban járt

2019. június 3.

Egy nappal az Istvános kerti parti után, öregdiák focicsapatunk Komáromba utazott, a Komáromi Magyar Gimnázium Öregdiákjainak és Tanárainak Nagytalálkozójára. A mi kerti öregdiák találkozónkhoz hasonló eseményen idén ismét megmérkőztünk testvériskolánk öregdiák csapatával. A meccset nagy csatában a komáromiak nyerték 4:2-re. A sport után vendégül láttak minket a helyszínen bográcsban főzött vaddisznó és marhapörköltre, babgulyásra és természetesen csapolt sörre. Csapatunk tagjai voltak: Debrei György sv., Gajdos István sv., Gregor Tamás, Grízner Gyula, Harrach Bence, Simon Gábor. Vezérszurkoló: Koczur Anna.

alt

 

alt

alt

Rekord részvétel az öregdiák találkozón

2019. június 3.

Az idei öregdiák kerti partin ismét több száz öregdiák élvezte a gimnázium tanári karának vendégszeretetét, a hideg csapolt sört.  Az időjárás is kegyes volt, az egész heti esőzés után, kellemes melegben került sor a találkozóra. Régebbi és jelenleg is aktív tanárok óráin lehetett feleleveníteni a hajdan volt tanórák hangulatát. Köszönjük a tanárok lelkes és odaadó szervezőmunkáját, és a zökkenőmentes lebonyolítást.

alt

alt

alt

alt

 

 

 

A Jubileumi Szimfonikus Zenekar koncertje

2019. május 27.

Nagy sikerű évadzáró koncertet adott a Szent István Gimnázium Jubileumi Szimfonikus Zenekar a Zuglói Zeneházban. Schumann 3. szimfóniájának előadása különösen emlékezetes volt a nagy számú közönség számára.

alt

alt

 

 
Itt vagy: Home Hírek